banner image
Meie uudised

Grant Thornton Baltic Rahandusministeeriumi avalikul istungil

Grant Thornton Baltic osales Riigikogu Rahandusministeeriumi avalikul istungil. Teema tuli päevakorda ajakirjandusest, seoses esitamata majandusaastaaruandega, mis peale eelnevaid korduvaid hoiatusi viis ettevõtte kustutamiseni. Ent vajadus on tegelikult oluliselt laiem – ettevõtluskeskkonna läbipaistvuse ja usaldusväärsuse kasvatamine ning auditeerimisseaduse ajakohastamine. 

Istungil osalesid meie auditi valdkonna partner ja Audiitorkogu asepresident Mart Nõmper (pildil paremal) ja Audiitorkogu juht Märt-Martin Arengu Audiitorkogu esindajana ning raamatupidamise valdkonna juht Gaily Kuusik ja Raamatupidajate Kogu esimees Margus Tammeraja (pildil vasakul) Raamatupidajate Kogu esindajana, samuti Rahandusministeeriumi ja Justiitsministeeriumi esindajad. 

Grant Thornton Balticu esindajad Riigikogu avalikul istungil

Nõudlus audiitorteenuste järele aina kasvab, on lisandumas uusi nõudeid (nt jätkusuutlikkuse audit jm) ning uue tasakaalupunkti saavutamine inflatsioonile alla jäänud auditi piirmäärade osas on väga vajalik. 

“Küll aga on probleem eelkõige üldises aruannete mitteesitamises. Ainult väga väike osa aruannet õigeaegselt mitte esitanud ettevõtetest pole suutnud audiitorit leida ja piirmäärade planeeritav tõstmine lahendab selle. Samas ettevõtjad, kes muul põhjusel pole aruannet esitanud, on äriregistri kõrgendatud tähelepanu all ja peavad kiirustama, sest muidu ähvardab neid sanktsioneerimine ja registrist kustutamine.” avab teemat meie partner ja auditi valdonna juht Mart Nõmper. 

Viljakas arutelu asjaomaste osapooltega tõi välja kohad, kus probleem tekib nii ettevõtja, raamatupidamise kui ka audiitorkontrolli vaates. Missuguseid võimalikke lahendusi välja pakuti ning millised neist on juba töös? 

Vaata ja kuula avalikku istungit järele siit:

Riigikogu | Lahendusi audiitorkontrolli probleemidele, 23.01.2024

Tellige meie uudiskiri

Selleks et olla kursis majanduses toimuvaga, saada õigel ajal infot seadusemuudatustest ja olulisematest arengusuundadest maksu-, õigus- ja muudes äritegevuses olulistes valdkondades, tellige meie uudiskiri.