banner image
Meie uudised

Meie stipendiaatide sekka lisandus Tartu Ülikooli tudeng

Grant Thornton Balticus on saanud tavaks toetada stipendiumiga andekate ja usinate majandusüliõpilaste õpinguid. Sel kevadsuvel sai meie stipendiumi kaks tudengit – üks Tartu Ülikoolist ja teine Tallinna Tehnikaülikoolist.

„Üle 30 aasta edukalt tegutsenud ettevõttena peame vajalikuks panustada Eesti elu edendamisse ja haridus on üks võtmevaldkondi, millest sõltub meie riigi käekäik ja konkurentsivõime. Majandustudengitele stipendiumide väljaandmisega soovime kaasa aidata sellele, et säravad andekad noored saaksid keskenduda õppimisele,“ selgitas Grant Thornton Balticu üks asutajatest, juhtivpartner Mati Nõmmiste. 

Grant Thornton Balticu värbaja Kätlin Treima meenutas, et Tallinna Tehnikaülikoolis alustati majandusarvestuse ja ärirahanduse bakalaureusetudengitele  stipendiumide andmisega 2022. aastal ja praeguseks on stipendiumi pälvinud neli tudengit. „Neist esimene, Artur Fredrik Alpstål, töötas meie juures üle aasta auditi vanemkonsultandina. Meie värskeim stipendiaat on aga rakendusliku majandusteaduse eriala teise kursuse lõpetanud Maria Fjodorova, kellele andsime 2000-eurose stipendiumi üle 17. mail. Mariat iseloomustab sihikindlus ja töökus ning olgu teele kerkinud takistused kuitahes rasked, Maria ei anna kunagi alla,“ kirjeldas Kätlin Treima TTÜ värskeimat stipendiaati.

Stipendiumi üleandmine Maria Fjodorovale

Maria Fjodorovale (keskel) andsid stipendiumi üle Mati Nõmmiste ja Kätlin Treima. Foto: TalTech

Tänavusel kevadsemestril said esimest korda meie stipendiumit taotleda ka Tartu Ülikoolis majandust õppivad bakalaureusetudengid. 18. juunil andsime 2000-eurose stipendiumi pidulikult üle majandusteaduse bakalaureuseõppe teise aasta üliõpilasele Kai-Melli Kaptenile. Tartu Ülikooli Sihtasutusele antud intervjuus kirjeldas Kai-Melli Kapten, et Grant Thornton Balticu stipendiumi abil saab ta jätkata esmakursuslasena alustatud haridusinnovatsioonialase äriidee arendamist. „Stipendium võimaldab mul keskenduda arendustegevusele – viia läbi uurimuslikke eksperimente, jätkata koolides mälutehnikate teemaliste seminaride korraldamist ja töötada välja teemaalased õppematerjalid, valmistades nii ette pinnast bakalaureuse lõputööks ja edasisteks õpinguteks.“

Stipendiumi üleandmine

Stipendiumi üleandmine Kai-Melli Kaptenile. Foto: Tartu Ülikool.

Kätlin Treima kinnitas, et Grant Thornton Baltic jätkab stipendiumide väljaandmist mõlemas ülikoolis, järgmised kandideerimisvoorud avanevad sügisel.

Tallinna Tehnikaülikoolis kuulutame stipendiumikonkursi välja kaks korda aastas, sügisel ja kevadel. Stipendiumi suurus on 2000 eurot. Sel sügisel on Grant Thornton Balticu stipendiumile oodatud kandideerima hea õppeedukusega ja seniste õpingute käigus vähemalt 60 ainepunkti kogunud majandusteaduskonna ärinduse eriala bakalaureuseõppe üliõpilased. Stipendiumi taotlemist korraldab Tallinna Tehnikaülikooli Arengufond.

Tartu Ülikoolis korraldab stipendiumide väljaandmist Tartu Ülikooli Sihtasutus, meie anname stipendiumi samuti kaks korda aastas. Sügisel avaneval stipendiumikonkursil paneb Grant Thornton Baltic välja 2000-eurose stipendiumi, mida saavad taotleda edukad majandusteaduse ja ettevõtte majanduse õppekava bakalaureuseõppe üliõpilased.

Kopeerige artikli tekst