banner image
Meie uudised

Grant Thornton Baltic sai vaimse tervise väärtustaja märgise

Vaimse tervise edendamise südameasjaks võtnud peaasi.ee meeskond annab kord aastas välja vaimset tervist väärtustava organisatsiooni märgiseid. Esimest korda kandideeris märgisele ka Grant Thornton Baltic ja on suur rõõm teatada, et meid peeti pronkstaseme vääriliseks!

Märgise väljaandmise eesmärk on tunnustada neid organisatsioone, kes väärtustavad oma töötajate vaimset heaolu ja teevad teadlikke samme selleks, et inimeste tervis oleks tööl hoitud.

Vaimse tervise märgis

„Meie Grant Thornton Balticus usume, et kui tööandja hoolib oma inimestest mitte ainult sõnades, vaid ka tegudes, siis on panustamine vaimse tervise eest hoolitsemisse loomulik. Seekord saime vaimset tervist väärtustava organisatsiooni pronkstaseme märgise. Vaimse tervise edendamine on meie ettevõttes jätkuvalt au sees ja järjekindlalt edasi tegutsedes jõuame kindlasti ka järgmistele tasemetele,“ kinnitas Grant Thornton Balticu personalijuht Marge Litvinova.

Kuidas me töötajate eest hoolitseme?

Töötajate vaimse tervise edendamise ja probleemide ennetamisega seotud tegevused pole meie firmas uus asi. Oleme sellega teadlikult tegelenud alates koroonapandeemia puhkemisest ehk peaaegu viis aastat. Kuna vaim ja füüsis on lahutamatud, on Grant Thornton Balticus loomulikult au sees ka füüsilise tervise hoidmine ja parandamine. Lisaks kõik see, mis käib kaasas hea juhtimiskultuuriga: regulaarsed neljasilmavestlused töötajatega nii tagasiside saamiseks kui ka andmiseks, uute juhtide järelkasvu soodustamine ja noorte juhtide pidev koolitamine jne. Olgu siinkohal toodud veel mõned näited, mida me oma rohkem kui sajaliikmelise kollektiivi eest hoolitsemisel teeme.

  • Jälgime, et inimeste töökoormus oleks optimaalne ka väga kiiretel perioodidel ja töötajatel oleks olemas tugi, kui nad seda vajavad. 
  • Pakume võimalust osaleda regulaarsetel vaimse tervise teemalistel koolitustel, et kasvatada inimeste teadlikkust ja aidata neil täiendada oma „tööriistakasti“ erinevate tehnikatega, mis aitavad „peaasjad“ tasakaalus hoida. Neil koolitustel osaleb enamik töötajaid.  
  • Pakume täiendavat tervisekindlustust, mille raames saab ka psühholoogilist abi. Meie koostööpartner on Ojaveere Teraapiakeskus, kus meie töötajad saavad käia mitmesugustes teraapiates. Seda võimalust kasutab praegu umbes 10% töötajatest.
  • Maksame spordikompensatsiooni, et toetada töötajaid füüsilise heaolu eest hoolitsemisel.
  • Korraldame mitmesuguseid ettevõtmisi, mis tugevdavad nii meeskonnavaimu kui ka tervist. Näiteks teeme tiimiüritusi, kogu ettevõtte üritusi, mängime tennist, padelit ja jalgpalli, käime kevadmatkal ja kanuutamas. Samuti on meil igakuised käimisväljakutsed keskkonnas YuMuuv jne.
  • Katame igal teisipäeval Tallinna ja Tartu kontoris rikkaliku puuviljalaua.
  • Oleme loonud võimalused kodus töötamiseks.
  • Meil on kontoris lastetuba, et kolleegid saaksid vajadusel lapsed mõneks ajaks tööle kaasa võtta. Oodatud on ka hästi käituvad koerad, kelle paitamine on hea võimalus keset tööpäeva korraks aeg maha võtta. 

Mis tulemusi see kõik annab?

Oleme aastaid korraldanud töötajate rahulolu-uuringuid ja meil on väga suur rõõm näha, et tulemused on liikunud tõusujoones. Samuti on meil väga kõrge tööandja soovitusindeks ehk eNPS – 64%. „See on selge märk, et meie inimesed tunnevad end tööl hästi, nad on motiveeritud tööd hästi tegema ja kolleegide suhted on head. Nii et tööelu nn pehmema poolega tegelemise kasutegureid on üksjagu, alates paremast tööõhkkonnast ja töö tulemuslikkusest ning lõpetades töötajate voolavuse vähenemisega,” märkis Marge Litvinova.

Loomulikult võidavad ka kliendid – meie kliendirahulolu indeks on 73%. „Teadmine, et oleme hoitud, saame üksteist usaldada ja tunneme end hästi, on nakkav,” rõõmustas Litvinova. Seega on ütlematagi selge, et jätkame töökohal vaimse (ja muidugi ka füüsilise) tervise toetamist, nii et iga töötaja tunneks end väärtustatuna ja hoituna.